Zdravstveni dom Laško  
  Kidričeva 5b, 3270 Laško  
  Tel.: 03 734 36 00
Fax: 03 734 36 39
E-pošta: tajnistvo@zd-lasko.si
 
Iskanje  
   
     
ČAKALNE DOBE IN ČAKALNI SEZNAMI  
   
   
     
MOŽNOSTI NAROČANJA  
  V vseh ambulantah Zdravstvenega doma Laško se lahko na pregled naročite osebno, preko telefona, klasične pošte, elektronske pošte ali preko e-naročanja.

Telefonske številke in elektronski naslovi posameznih ambulant so objavljeni pri vsaki ambulanti posebej!
 
PCT

POGOJ PCT ZA VSTOP V ZDRAVSTVENI DOM LAŠKO IN ZP RIMSKE TOPLICE

Obveščamo vas, da morajo na podlagi odloka Vlade RS v bodoče vsi, ki vstopajo v ZD Laško in ZP Rimske Toplice izpolnjevati PCT pogoj – pogoj prebolevnosti, cepljenja ali testiranja. Izjeme so navedene v nadaljevanju.

Izjema so:

  • pacienti, ki potrebujejo nujno medicinsko pomoč, 
  • otroci, mlajši od 15 let, 
  • osebe, ki v ZD Laško spremljajo otroka do dopolnjenega 15. leta ali odraslo osebo, ki ni sposobna skrbeti zase, 
  • osebe, ki v ZD prihajajo na cepljenje proti COVID-19, cepljenje proti gripi, ali testiranje na prisotnost virusa SARS CoV-2.

Ker pojem »Nujna medicinska pomoč« ne opredeljuje le urgentnih stanj, pač pa tudi zdravstvene storitve, ki bi v primeru opustitve ali prestavitve na kasnejši termin lahko ogrozile ali poslabšale zdravstveno stanje pacienta, bomo v primeru kakršnega koli dvoma varovali zdravje pacientov in ustrezno presodili stanje.

V skladu z Odlokom o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (Ur. list RS, št. 146/2021 z dne 11.09.2021) morajo vsi uporabniki zdravstvenih storitev od vključno 15.9.2021 dalje izpolnjevati pogoj PCT, ki ga dokazujejo s sledečimi pisnimi dokazili:

  1. z dokazilom o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa, ali testa HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa,
  2. z digitalnim COVID potrdilom EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljenim s kodo QR,
  3. z digitalnim COVID potrdilom tretje države v digitalni ali papirnati obliki, opremljenim s kodo QR, ki vsebuje vsaj enake podatke kot EU DCP in ga je pristojni zdravstveni organ tretje države izdal v angleškem jeziku,
  4. z dokazilom o cepljenju zoper COVID-19,
  5. z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od 180 dni,
  6. z dokazilom o prebolelosti in dokazilom o cepljenju, s katerim dokazujejo, da so bile v obdobju, ki ni daljše od 180 dni od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma od začetka simptomov, cepljene z enim odmerkom cepiva.

Odlok bomo dosledno upoštevali, izpolnjevanje PCT pogoja bo preverjalo zdravstveno osebje na vhodu v ZD Laško in ZP Rimske Toplice.

Direktorica
Mag. Janja Knapič

Laško; 25.10.2021Nazaj
     
Zakon o pacientovih pravicah
  Copyright © 2011, Zdravstveni dom Laško, Kidričeva 5b ,3270 Laško. Vse pravice pridržane.
izvedba i-Rose web